Skip to content

Ne čekam na BIRO-u, već radim u NGO-u!

  • 3 min read

NGO LogoO PROJEKTU: Što je NGO?

Ovim se projektom žele educirati UDRUGE mladih, športska društva, klubovi… Kroz programsku podršku (edukacije, tribine, radionice) na kreativno i konstruktivno razmišljanje kako uprihoditi dodatna sredstva za poslovanje udruge, ostvariti suradnju s poslovnim sektorom, te tako (samo)zaposliti svoje članove, honorarne suradnike, vanjske suradnike… ili im barem pružiti priliku za stjecanje novih vještina i kompetencija koje će im pomoći prilikom zapošljavanja ili samozapošljavanja na sve zahtjevnijem tržištu rada.

Udruge su nepresušan izvor ideja i projekata kojima mogu doprinjeti kvaliteti življenja u zajednici, jačanju prepoznatljivosti pojedinog državnog područja te boljitku cjelokupnog društva. Problem se javlja u tome što većina udruga ne uspije realizirati svoje ideje jer ne znaju kako ih razviti, ostvariti, kome se obratiti, kako poslovati, zainteresirati okolinu ili financirati ideju. Kroz ovaj projekt želimo im dati odgovore na pitanja koja ih muče i pomoći u njihovom razvitku. Jačanjem i stabilnošću udruge povećava se njezin potencijal poslodavca svojim članovima.

Non-governmental organization =
nevladina organizacija,
drugi naziv za udruge

Želimo upoznati NEZAPOSLENE sa mogućnošću (samo)zapošljavanja u neprofitnim organizacijama, educirati ih o načinu i mogućnostima djelovanja organizacije.

ngo funkcionalnost

Iako je u RH registrirano više od 30.600 udrugasvega nekolicina zapošljava radno sposobne pojedince, bilo ugovorom na određeno ili neodređeno. U svijesti ljudi udruge su mjesto koje pružaju isključivo mogućnost volontiranja. Mnogi na spomen udruga odmahnu rukom i ne pomišljajući da bi one mogle biti njihovo buduće novo radno mjesto. U radnoj praksi Hrvata rad u udruzi je enigma! Mnoge udruge ni same nisu svjesne svog potencijala poslodavca.

Želimo Vas educirati! Promjeniti radnu praksu!

U godinama kad se bilježe rekordne brojke nezaposlenosti, želimo Vam reći : NE ČEKAJ NA BIRO-U, VEĆ RADI U NGO-u! Da, to se može! Zapošljavanje u udruzi je moguće, poželjno i legalno, štoviše, država ga potiče kroz svoju aktivnu mjeru zapošljavanja kojom (su)financira zapošljavanje kroz prvih 6mjeseci. Ne znate kako se zaposliti u nekoj od postojećih udruga ili kako osnovati vlastitu? Mi ćemo vam pomoći! Kroz radionice educirati ćemo Vas kako osnovati udrugu, kako se udruga financira, kako djeluje, kako razviti ideju itd.

Tvrtkama koje u sve konkurentnijoj tržišnoj utakmici traže nove načine poslovanja i suradnje te kojima je sve teže doprijeti do potrošača jer klasične metode prodaje i oglašavanja više nisu dovoljne, ovim projektom želimo pokazati zašto bi trebali surađivati upravo sa udrugama!

!PROJEKT NAMIJENJEN: NEZAPOSLENIMA, budućim i postojećim NGO-ima (UDRUGAMA) i POSLOVNOM SEKTORU.

!CILJ: (samo)zapošljavanje, afirmacija udruga u društvu, jačanje poslovne suradnje između udruga i poslovnog sektora, edukacija korisnika radi otvaranja novih radnih mjesta te jačanje potencijala udruga.

Konferencija

Poslovna konferencija „Organizacije mladih kao strateški partner Vaše tvrtke“ održati će se u srijedu, 05.06.2013. u Forum Zagrebu, Green Gold, Radnička cesta 50sa početkom u 10h.

Predstavnici poslovnog sektora, udruge, mladi, nezaposleni kreativci, nadareni sportaši, poznate medijske osobe, predstavnici državnih institucija, svi na jednom mjestu, ali s jednim ciljem – NE ČEKATI NA BIRO-u, VEĆ RADITI U NGO-u!
Kako lobirati? Kako širiti poslovnu mrežu? Kako pronaći partnera? Zašto je ulaganje u zajednicu isplativo?  Kako uspješno financijski voditi udrugu? Aktualni problemi i nedostatci postojećih modela…sam su neka od pitanja koja će se postaviti te demonstrirati na primjerima iz prakse.

Skip to content