Skip to content

Doktori za baštinu – umrežavanja stručnjaka i vlasnika privatnih zbirki umjetnina

  • 2 min read

Predstavljamo projekt udruge CroCultTour > “Doktori za baštinu” je interdisciplinarni nacionalni program umrežavanja stručnjaka i vlasnika privatnih zbirki umjetnina kroz djelovanje u području zaštite, očuvanja, promocije, revitalizacije i poučavanja o prirodnoj i kulturnoj, materijalnoj i nematerijalnoj, baštini Republike Hrvatske.

Program se sastoji od niza edukativnih radionica i predavanja stručnjaka za prethodno navedena područja. Edukativne radionice i predavanja namijenjeni su vlasnicima privatnih zbirki umjetnina, s naglaskom na očuvanje tradicije, stvaranja održivih i kontroliranih uvjeta brige o umjetninama te o sakupljanju informacija o postojećim, ali nepoznatim artefaktima unutar privatnih zbirki.

Edukativne radionice i predavanja namijenjeni su vlasnicima privatnih zbirki umjetnina, s naglaskom na očuvanje tradicije, stvaranja održivih i kontroliranih uvjeta brige o umjetninama te o sakupljanju informacija o postojećim, ali nepoznatim artefaktima unutar privatnih zbirki.

Predavanje

U prostorima Galerije likovnih umjetnosti u Osijeku, 13/05/2014 s početkom u 18:00 sati, Hrvatsko društvo kulturnog turizma predstavlja pilot projekt “Doktori za baštinu”.

Projekt su podržali Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku i Muzejsko dokumentacijski centar iz Zagreba, a predstavljanje projekta se simbolično odvija uoči prigodnog Međunarodnog dana muzeja 18/05/2014, koji je obilježen temom “Muzejske zbirke povezuju”.Ova je tema podsjetnik na muzeje kao žive institucije koje pomažu stvaranju veza između posjetitelja, generacija i kultura diljem svijeta, ali ujedno i podsjetnik na potrebu međusobnog povezivanja kolekcionara i vlasnika privatnih zbirki i kulturnih institucija.

Događanje je otvoreno za sve posjetitelje.

Skip to content